A WordPress telepítése

Mi sem egyszerűbb mint a WordPress telepítése. Először is szedjük le a legfrissebb angol http://wordpress.org/download/ illetve magyar http://word-press.hu/letoltes/ verziót. Csomagoljuk ki a letöltött file-t. Így kapunk 1 wordpress nevű mappát, annyi dolgunk van még, hogy megnyitjuk a wp-config-sample.php file-t és átírjuk a következő konstansokat:
/** Adatbázisod neve */

define(‘DB_NAME’, ‘adatbázisodneve’);

/** MySQL felhasználóneved */

define(‘DB_USER’, ‘felhasználóneved’);

/** MySQL jelszó. */

define(‘DB_PASSWORD’, ‘jelszavad’);


Tehát a tárhelyünkön létre kell hoznunk 1 adatbázist amibe a WordPress fog dolgozni ez lesz a DB_NAME. Meg kell adnunk azt a MySQL felhasználót aki hozzáfér az adatbázishoz valamint a jelszavát. Ha ezzel megvagyunk mentsük el a file-t wp-config.php néven.

És már tölthetjük is fel a WordPress blogunkat a tárhelyünkre! Ehhez ajánlom a FileZilla nevű ingyenes FTP klienst, letölthetjük innen http://filezilla-project.org/ .

Miután minden file feltöltődött folytathatjuk a telepítést. Nyissuk meg blogunk URL-jét(ahova feltöltöttük a fileokat), például http://en-blogom-van-itt.hu/ . Itt 1 telepítő képernyő fogad minket amin megkell adnunk blogunk nevét, felhasználónevünket amivel beléphetünk majd a blogunk admin felületére, jelszavunkat, valamint hogy engedélyezzük-e hogy blogunk megjelenjen a keresőkben. Ha kitöltöttünk minden mezőt be is fejezhetjük a telepítést, ezután már használatba is vehetjük blogunkat.

A következő bejegyzésben kitérünk rá, hogy milyen beállításokat kell elvégezni frissen telepített WordPress blogunkban.