Alapvető WordPress plugin-ek

Nézzük mely pluginokra van mindenképp szükségünk 1 friss WordPress blogban!

Akismet
Ez a nagyszerű plugin alapértelmezetten benne van a WordPressben, segít kiszűrni a spammereket a kommentekből anélkül hogy a kommentelőknek olvashatatlan CAPTCHA-kat kellene fejtenie.

All in one SEO pack
Ez a plugin is mindenképp telepítendő, keresőoptimalizálásban segít minket, egyszerű telepítés és rövid konfigurálás után már működésbe is lép. Egyedi meta tageket generál minden oldalhoz, de megadhatjuk a bejegyzés írásakor is ezeket a tageket. Az a jó benne, hogy kevésbé tapasztalt felhasználóknak is használható, de profiknak rengeteg energiát tud megspórolni.

Contact form 7
Ezen plugin segítségével egyszerűen és gyorsan tudunk formokat létrehozni blogunkba.

Google XML sitemap
Ez is nagyszerű plugin, telepítsük fel majd feledkezzünk meg róla. Ez a plugin XML sitemap-et generál nekünk minden egyes bejegyzés küldése után.

StatPress
Ez egy nagyszerű statisztika generáló plugin, látogatóinkról készít igen precíz statisztikát.

WordPress database backup
Ezzel a pluginnal WordPress adatbázisunkról készíthetünk biztonsági mentést és menthetjük le saját gépünkre, igen hasznos tud lenni.

jQuery Colorbox
Ez 1 lightbox klón, egyszerűen testreszabható és szerintem szebb megjelenése van mint a sima lightboxnak.

FollowMe
Ha van Twitter accountunk akkor ez a plugin is hasznos lehet, weboldalunk jelenít meg ‘Follow Me’ gombot, amit természetesen teljesen testreszabhatunk.

Auto tweet
Ez is 1 Twitter-es plugin, telepítés után meg kell adni a Twitter account-unk adatait és ha új bejegyzést postolunk rögtön twittel is róla, hasznos tud lenni!