WordPress teljesítményfokozás

WordPress

A WordPress szép a WordPress jó, de sajnos elég lassú tud lenni, de semmi ok az aggodalomra, két bővítménnyel rengeteget gyorsíthatunk rajta!

WP Super Cache

Először is nézzük a WP Super Cache nevű bővítményt. A WP Super Cache feladata, hogy WordPress tartalmainkat legenerálja HTML file-okba és mikor megnyitunk egy oldalt akkor nem fut le x MySQL query valamint x sor PHP kód hanem egyetlen HTML file-t szolgálunk ki a kliensnek. Fontos, hogyha be van kapcsolva a WP Super Cache és módosítjuk valamelyik sablon file-t akkor nem fog látszani a változás mivel a WP Super Cache csak akkor frissíti a cache file-okat, ha frissítünk egy WordPress-es tartalmat, ilyenkor érdemes kikapcsolni a plugint, vagy üríteni a cache-t.

WP Super Cache

WP Minify

Ennek a bővítménynek a feladata, hogy a <head>-ben található CSS és Javascript file-okat minimalizálja valamint összevonja őket. Ennél a bővítménynél legyünk körültekintőek mivel lehetnek olyan javascript file-ok amelyek nem fognak működni összevonás után. Szerencsére könnyen kezelhető felületén megadhatunk kivételeket, hogy mely file-okat nem szeretnénk összevonni.

WP Minify

Ezenfelül rengeteg erőforrást megtakaríthatunk ha logikus, egyszerű kódot írunk.

Ahol csak lehetséges használjunk CSS sprite-okat(aki tudja hogy mondják ezt magyarul írja meg kommentben), az optimalizálás másik nagyon fontos része a kliens oldali optimalizálás.