WordPress keresőoptimalizálás

WordPress blogunk alapból jól tud teljesíteni a keresőkben, persze ehhez szükszéges egy jó sablon, ha az megvan pár bővítménnyel tovább fokozhatjuk az eredményeket.

All in One SEO Pack

Az első bővítmény amit megnézünk az All in One SEO pack mely egy remek eszköz a keresőoptimalizáláshoz. Telepítés és bekapcsolás után rögtön kapunk egy figyelmeztető üzenetet, hogy a bővítmény konfigurálásra szorul, navigáljunk tehát a bővítmény beállításaihoz és nézzük végig a lehetséges beállításokat. Ezen az oldalon a WordPress blogunkra vonatkozó globális beállítások jelennek meg, itt adhatjuk meg a meta description-t, a meta keywords-t, az URL-ek felépítését, az egyedi címsorokat és még sorolhatnánk, elég egyértelmű, hogy melyik mező milyen beállításra vonatkozik.

A globális beállításokon felül fontos még, hogy a bejegyzés, oldal létrehozásakor a szerkesztő felületen megjelennek extra mezők melyekben egyedi címsort, kulcsszavakat és leírást adhatunk meg a létrehozandó tartalomnak melyet nagyon szeretnek a keresők.

\"WordPress

Google XML Sitemaps

Ez a bővítmény oldaltérképet generál WordPress blogunk számára automatikusan a meglévő tartalmakból, 2 verziót hoz létre, egyszerű sitemap.xml-t és sitemap.xml.gz-t mely tömörítve van, ezért ezzel sávszélességet spórolhatunk.

Alapértelmezett beállításokkal tökéletesen üzemel a bővítmény, arra figyeljünk, hogy a WordPress-nek legyen megfelelő jogosultsága létrehozni az oldaltérképeket.

\"WordPress

SEO Friendly Images

Ez a bővítmény azoknak ideális akik hajlamosak elfelejteni megadni a bejegyzésbe illesztett képek alt és title attribútumait, mivel ez a bővítmény ezt teszi meg automatikusan. Továbbá hasznos funkciója, hogy W3C validdá teszi a beillesztett képeket. Ez az apró bővítmény is hozzásegíthet minket egy kis extra forgalomhoz a keresőkből.