WordPress egyedi betűtípusok - Cufón

Egy weboldal megjelenését nagy mértékben befolyásolja a felhasznált betűtípus, sajnos az úgynevezett web safe betűtípusok nem engednek túl nagy szabadságot a képzeletünknek. Szerencsére van remény, jelen esetben a remény neve Cufón. Működéséről annyit kell tudni, hogy javascript segítségével jeleníti meg a szép új betűtípusunkkal írt tartalmakat.
Óriási mázlink hogy aWordPressben erre a feladatra is van kész és könnyen kezelhető megoldás, ennek a neve: All in one Cufón.
A telepítést a szokásos módon kell véghezvinni, telepítés után létre kell hoznunk cufon-fonts néven egy mappát a plugins mappában, ide kell majd felmásolnunk a legenerált javascript file-okat.
Miután befejeztük a telepítést látogassunk el a Cufon generator oldalára és töltsük fel az általunk kiválasztott betűtípust, előtte nem árt ellenőrizni, hogy készítője engedélyezi-e az ilyen célú felhasználást.

\"wordpress-cufon\"
Szerencsés esetben a feltöltés után már kézhez is kapjuk a javascript fileunkat. Töltsük fel a cufon-fonts mappába, majd a bővítmény felületén meg kell jelennie az új betűtípusnak, enable oszlopban pipáljuk be, majd mentsük.

\"wordpress-all-in-one-cufon\"

Most már csak ki kell próbálnunk a cufont. A következő kódot helyezzük el a <head> részben:

[code lang=\"js\"] <script type=\"text/javascript\"> Cufon(\'h2\', { fontFamily: \'a választott betűtípus neve\' }); </script> [/code]

Ezzel a pár sorral az összes h2 címsor betűtípusát az általunk feltöltött egyedi típusra cseréljük.